Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2019

Прокуратура через суд зобов'язала недобросовісного орендаря привести у відповідність плату за користування комунальними землями

Харківська місцева прокуратура № 6 у господарському суді області відстояла інтереси держави щодо збільшення розміру орендної плати за користування землями комунальної власності.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Хлистов, йдеться про ділянку площею понад 2 га в сел. Покотилівка Харківського району.
 
Зазначена територія з 2010 року перебувала в оренді одного з обслуговуючих кооперативів. Згідно з договором, сума орендної плати залежала від нормативно-грошової оцінки землі. Відповідно до зростання оцінки, мала збільшуватися й сума оренди.
 
У 2014 році після затвердження нової технічної документації селища  грошова оцінка ділянки зросла. Однак дотепер жодних змін до договору оренди внесено не було, хоча орендна платня мала збільшитися в 7 разів – з 96 тис.  до 688 тис. грн.
 
Оскільки тривалий час місцевий бюджет недоотримував кошти, прокуратура звернулася до суду. Наразі позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2512