Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2019

Через недбалість держвиконавця підприємство не відшкодувало державі 100 тис. грн. за забруднення земель. Прокуратура розпочала розслідування

Прокуратура області розпочала кримінальне провадження стосовно посадових осіб одного з відділів Державної виконавчої служби у м. Харкові за ч. 1 ст. 367 та ч. 2 ст. 382 КК України (службова недбалість, невиконання судового рішення).

Як розповів в.о начальника відділу прокуратури області Олексій Булулуков, через бездіяльність держвиконавця одне з підприємств-боржників змогло уникнути виплати майже 100 тис. грн. до державного бюджету.
 
Так,  ще у 2015 році на підставі рішення господарського суду області зазначене підприємство мало відшкодувати державі майже 100 тис. грн. збитків, завданих унаслідок забруднення земель.
 
На виконання судового рішення співробітником відділу ДВС було розпочато виконавче провадження. Однак фактично воно залишилося лише «на папері». Підприємство суму, визначену судом, добровільно не сплатило. А держвиконавець не з’ясовував дійсний фінансовий стан боржника та наявність у підприємства активів, які можливо реалізувати для погашення боргу.
 
Водночас підприємство отримало 2 млн. грн. доходу лише за останні два роки, однак так і не розрахувалося з державою за завдану довкіллю шкоду.
 
Наразі досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини справи.
 
 
Прес-служба прокуратура Харківської області

кількість переглядів: 2236