Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2019

Розбій на мільйон: чоловіки, що відібрали сумку з грошима у покупця автівки, отримали вироки

Вироком Московського районного суду м. Харкова чотирьох мешканців Запоріжжя віком від 27 до 33 років визнано винними в розбої, спрямованому на заволодіння майном в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 187 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, суд призначив кожному з нападників покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
Подія трапилася у грудні 2016 року. Зловмисники дізналися, що мешканець Дніпра збирається купувати елітний позашляховик у Харкові. Чоловік мав заплатити за машину 1,7 млн. грн. готівкою. З метою наживи засуджені спланували напад на потенційного покупця: з’ясували усі подробиці майбутньої угоди, купили та зареєстрували зброю (мисливські карабіни, рушницю, пістолети й набої).
 
Розбійники напали на жертву посеред дня неподалік великого супермаркету в спальному районі Харкова. Вони штовхнули чоловіка на землю та забрали сумку з грошима. Потерпілий разом з другом намагався наздогнати злодіїв самостійно, однак нападники пригрозили чоловікам зброєю.
 
Зухвалих злочинців затримали того ж дня на одному з поліцейських постів області. У них вилучили викрадені кошти та зброю.
 
Довідково:
 
Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2283