Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2019

Прокуратура в суді відстояла повернення у держвласність сільськогосподарських земель вартістю понад 4 млн. грн.

Барвінківський районний суд області задовольнив позов прокуратури щодо повернення у власність держави 6 земельних ділянок загальною вартістю майже 4,3 млн. грн.

Як розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Ігор Білодід, ділянки площею 152 га протягом 2015-2016 рр. на підставі наказів ГУ Держгеокадастру в області були надані в користування приватному підприємцю. Землю чоловік брав в оренду нібито для створення фермерського господарства, тому обійшов процедури земельних торгів.
 
Однак з’ясувалося, що підприємець вже має створене господарство та орендує для цього сільгоспугіддя, тому на нові ділянки він міг претендувати лише як переможець тендеру.
 
У зв’язку з тим, що договори оренди укладені із порушенням вимог земельного законодавства, прокуратура  звернулася до суду з позовом про скасування наказів Держгеокадастру, визнання недійсними договорів оренди, скасування їх державної реєстрації та повернення земель у власність держави. Наразі позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2512