Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

Грабіжник, що понад добу «тримав у заручниках» стареньку бабусю, отримав вирок

Вироком колегії суддів Первомайського міськрайонного суду області  34-річного мешканця Лозової визнано винним у розбої з проникненням до житла (ч. 3 ст. 187 КК України).

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, з урахуванням невідбутого покарання за минулою судимістю зловмиснику присудили 7 років та 1 міс. позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обставини справи:
 
Подія трапилася наприкінці листопада минулого року в одному з сіл Красноградського району.
 
Засуджений посварився із співмешканкою, після чого жінка вигнала його з будинку. Залившись без домівки, чоловік вирішив «підзаробити» розбоєм.
 
Через незачинену кватирку він заліз до будинку 89-річної бабусі. Чоловік знав, що старенька мешкає одна, тому розумів, що захистити її буде нікому. Погрожуючи літній жінці сокирою й револьвером під патрон Флобера (вогнепальна зброя для спортивно-розважальної стрільби, що не потребує спеціального дозволу), він відібрав у неї 800 грн. Однак залишати оселю розбійник не квапився. Залякавши бабусю, чоловік пиячив у її будинку. Погрожуючи розправою, він заборонив жінці повідомляти комусь про його присутність у домі.
 
Наостанок злочинець обшукав будинок та знайшов усі заощадження пенсіонерки в сумі близько 19 тис. грн. Після цього чоловік змусив бабусю викликати йому таксі, на якому і поїхав, прихопивши усі кошти.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2347