Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2019

Прокуратура через суд повернула державі 8 га лісу

Харківський районний суд області задовольнив позовні вимоги прокурора щодо повернення у власність лісгоспу незаконно відчужених земель.

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 6 Андрій Яковлев, йдеться про 8 га земель лісогосподарського призначення на території Будянської селищної ради.
 
Зазначені території у 2008 р. Харківська райдержадміністрація виділила як землі запасу у власність 4 громадян для ведення особистого селянського господарства. Однак виділення ділянок відбулося всупереч вимогам законодавства, оскільки вони тривалий час перебували у постійному користуванні ДП «Жовтневий лісгосп» і на них розташований багаторічний листвяний ліс.
 
Одразу після отримання земель нові власники продали свої ділянки громадянину іншої держави. За 8 га лісу чоловік заплатив 320 тис. грн.
 
Щоб повернути лісові угіддя державі, прокуратура звернулася до суду з позовом щодо визнання незаконними та скасування розпоряджень райадміністрації про виділення земель, визнання недійсними держактів на право власності, витребування та повернення ділянок, скасування їх державної реєстрації. Наразі позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі. Триває час апеляційного оскарження судового рішення.
 
Окрім того, за фактом незаконного виділення лісу в приватні руки наразі триває досудове розслідування.
 
 
Прес-служба прокуратури Харкывської області

кількість переглядів: 2009