Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2019

За фактом чергової спроби викиду небезпечних відходів на сміттєзвалищі в Новій Водолазі розпочато розслідування

Прокуратура процесуально керує в кримінальному провадженні за фактом забруднення земель небезпечними відходами (ч. 1 ст. 239 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін, чергову спробу викиду небезпечних речовин, які, за попередньою інформацією, потребують спеціальної утилізації, викрили на полігоні побутових відходів у смт. Нова Водолага 15 червня цього року.
 
На сміттєзвалищі був зупинений автомобіль, який перевозив понад 23 тонни вантажу, що становить ймовірну небезпеку для довкілля.
 
На даний час із залученням спеціаліста-еколога відібрані зразки ґрунту на полігоні, а також зразки відходів, які намагалися вилити під виглядом безпечних. Відібрані матеріали відправлені на проведення дослідження до Державної екологічної інспекції в області. Окрім того, прокуратура подала клопотання до суду про арешт вилученого майна.
 
Нагадаємо, раніше вже були зафіксовані факти викиду ймовірно небезпечних відходів на цьому ж сміттєзвалищі. У червні цього року проводився огляд земельної ділянки під полігоном з одночасним відібранням зразків ґрунту та викинутих відходів. Наразі триває дослідження цих зразків Держекоінспекцією з метою встановлення рівня небезпеки та нанесеної шкоди довкіллю.
 
Слідчі дії тривають. Встановлюються особи, причетні до скоєння злочинів.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2966