Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

Двох поліцейських викрили в одержанні 10 тис. дол. неправомірної вигоди (фото)

Прокуратура Харківської області спільно з УСБУ в області та територіальним управлінням ДБР викрили та затримали на одержанні неправомірної вигоди двох поліцейських одного з міських відділів поліції ГУНП у Запорізькій області.

Як встановило слідство, у провадженні поліцейських перебувало кримінальне провадження за фактом шахрайства.
 
У рамках цього провадження, правоохоронці провели обшуки в харківській фірмі. На підприємстві вони вилучили продукцію, що може швидко зіпсуватися. Від власниці виробництва поліцейські зажадали 10 тис. дол. У таку суму вони оцінили швидке повернення продукції та непритягнення жінки до кримінальної відповідальності. 
 
Перший «транш» у сумі 75 тис. грн.  жінка передала правоохоронцям 15 червня цього року. З метою конспірації вона залишила гроші в салоні автомобіля, на якому її підвозив знайомий фігурантів провадження.
 
Після цього правоохоронці кілька разів телефонували жінці з вимогою віддати решту суми. 150 тис. грн. вона так само залишила в машині (під килимом пасажирського сидіння).
 
Одразу після отримання другого «траншу» поліцейських затримали  в порядку ст. 208 КПК України. В ході обшуків, проведених за місцем мешкання, а також у службових приміщеннях фігурантів кримінального провадження, вилучені грошові кошти, а також інші речові докази, що свідчать про їх причетність до протиправної діяльності.
 
Наразі затриманим правоохоронцям повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
 
Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратруа Харківської області

кількість переглядів: 3034