Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2019

Директора харківського комунального підприємства підозрюють у розтратах на 1,4 млн. грн.

Харківська місцева прокуратура № 2 повідомила про підозру у розтраті бюджетних коштів (ч. 3, 4 ст. 191 КК України) директору одного з комунальних підприємств м. Харкова.

За словами керівника місцевої прокуратури Олександра Фільчакова, зазначене підприємство створене для проведення поточного та капітального ремонту житлового фонду комунальної власності. Кошти на проведення відповідних ремонтних робіт виділяються з міського бюджету.
 
В штаті КП працює понад 200 робітників (малярів, штукатурів, кровельників та ін.).Таких трудових ресурсів цілком вистачає для проведення необхідних ремонтних робіт. Разом з тим, розуміючи, шо підприємство спроможне самостійно провести заплановані ремонти, директор КП «залучив» до роботи підрядну організацію.
 
За даними слідства, з цією метою підозрюваний вступив у злочинну змову зі співвласником (на 99 %)  приватної фірми.
 
Комунальник безпідставно і незаконно, без погодження з профільним департаментом міськради, укладав з приватним товариством договори субпідряду на проведення ремонтів, які мали виконувати його підлеглі.
 
Таким чином протягом 2017-2018 років між КП і ТОВ було укладено 16 догорів щодо проведення ремонтних робіт, а на рахунки товариства незаконно перераховано 1,4 млн. грн. бюджетних коштів.
 
Власнику товариство наразі також повідомлено про підозру у співорганізації бюджетних розтрат (ч. 3 ст. 27 ч. 3, 4 ст. 191 КК України). На даний час вирішується питання про обрання запобіжних заходів фігурантам провадження.
 
Окрім того, слідством встановлюються усі особи, ймовірно причетні до скоєння злочину, а також перевіряється можлива причетність директора комунального підприємства до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3494