Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

Скоїв ДТП, втік з місця пригоди, а потім заявив, що машину викрали: харків’янин отримав термін за неправдиві свідчення

Вироком Орджонікідзевського районного суду м. Харкова  51-річного харків’янина визнали винним у неправдивому повідомленні про злочин, а також у неправдивих показаннях органу досудового розслідування (ч. 1 ст. 383, ч. 1 ст. 384 КК України).

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 3 Руслан Скуратович, чоловіка засудили до 2 років обмеження волі з випробувальним терміном на 1 рік.
 
Обставини справи:
 
У квітні цього року засуджений скоїв ДТП на трасі Харків-Вовчанськ. Перебуваючи за кермом Daewoo, чоловік перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем Nissan.
 
Не поцікавившись станом потерпілого водія, правопорушник втік з місця аварії. Після цього чоловік кинув машину, а сам попутками дістався до Харков, де мешкав.
 
Далі, бажаючи уникнути відповідальності за скоєне, засуджений звернувся до поліції та заявив про викрадення автомобіля. Свої свідчення він побудував так, щоб було зрозуміло, шо машина зникла до аварії.
 
За його заявою до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені дані за ст. 289 КК України. Однак в ході досудового слідства швидко з’ясувалося, що засуджений повідомив поліцейським хибну інформацію.
 
Окрім того, правоохоронці встановили його причетність до дорожньо-транспортної пригоди. За порушення правил дорожнього руху чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності (ст. 122-4 та ст. 124 КУпАП) і призначили штраф у розмірі близько 500 грн.
 
Однак за спробу уникнути відповідальності та введення в оману органу досудового слідства чоловік відповідав уже за Кримінальним кодексом.
 
Довідково:
 
Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2079