Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2019

Прокуратура області повідомила про підозру чоловіку, який заробляв на втручанні у роботу телефонного оператора

Прокуратура Харківської області затвердила повідомлення про підозру 36-річному харків’янину  за  втручання у роботу мереж електрозв’язку (ч.1 ст. 361 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у лютому 2019 року,   чоловік з метою заробітку використовував у своєму будинку у м. Харкові, електронно-обчислювальну техніку, налаштовану для зміни маршрутизації вхідного міжнародного телефонного трафіку  та  втручався у роботу одного з телефонних операторів країни.
 
 
Підозрюваний за допомогою вищевказаного обладнання, яке порушувало маршрутизацію даних в мережах електрозв’язку , спрямовував  міжнародний телефонний трафік, що надходив на його телефони, у мережу українського телефонного оператора.
 
 
Дії чоловіка кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361 КК України, тобто несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв''язку, що призвело до спотворення процесу обробки інформації та  порушення встановленого порядку її маршрутизації,.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років або без такого.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2488