Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2019

Прокуратура через суд вимагає повернути державі сільгоспугіддя вартістю понад 18 млн. грн

Краснокутським відділом Дергачівської місцевої прокуратури направлено до господарського суду області три позовні заяви про повернення у власність держави сільськогосподарських земель.

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Максим Блохін, місцевий фермер, звертаючись до Головного управління Держгеокадастру в Харківській області із заявою про надання йому в оренду земельних ділянок без проходження процедури земельних торгів, приховав інформацію що вже є власником та керівником сільськогосподарських підприємств, у т.ч. фермерських господарств, видами діяльності яких є вирощування сільськогосподарських культур, та які уже використовують надані їм у користування земельні ділянки.
 
У зв’язку з чим місцевою прокуратурою до Господарського суду Харківської області подано позовні заяви на загальну суму понад 18 млн. грн. про скасування наказів ГУ Держгеокадастру у Харківській області та визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок, і повернення таких земельних ділянок у відання держави.
 
На даний момент судом винесені ухвали про відкриття проваджень у вказаних справах. 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2366