Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2019

Посадових осіб «Південної залізниці» підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до збитків державі на понад мільйон гривень

Харківською місцевою прокуратурою №1 повідомлено про підозру очільнику та інженеру одного з підрозділів «Південної залізниці» за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури №1 Катерини Шевцової, інженер одного із структурних підрозділів регіональної філії «Південної залізниці» АТ «Укрзалізниця» не перевірив обсяг виконаних ремонтних робіт підрядником та підписав акти приймання-передачі із завищеними обсягами робіт.

Начальник вказаного підрозділу, не переконавшись у достовірності відомостей у вказаних актах, поставив свій підпис, що стало підставою для перерахування грошових коштів.

Зайве перерахування коштів на суму 1  406 899, 44  грн. підтверджено висновками експертиз.

Наразі досудове розслідування триває. Судом щодо підозрюваних обрано запобіжний захід.

Прокурором також направлено до суду клопотання про відсторонення керівника підрозділу від займаної посади.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2411