Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

Директору ТОВ, який підозрюється у розтраті понад 9 мільйонів гривень, обрано запобіжний захід

Київським районним судом міста Харкова, директору ТОВ, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Нагадаємо, раніше цьому директору ТОВ повідомлено про підозру у розтраті державного майна в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненої за попередньою змовою групою осіб ( ч. 5 ст. 191 КК України). Також головному інженеру філії ГПУ «Шебелинкагазвидобування»  повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 ККУ України).
 
Було встановлено, що між філією Газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування»  АТ  «Укргазвидобування»   та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про надання послуг з вивозу та утилізації відходів виробничої діяльності на загальну суму понад 9 млн. грн.
 
За умовами договору, небезпечні відходи буріння мали бути утилізовані на спеціально облаштовані полігони. Слідством встановлено, що фактично частина відходів не утилізовувалась взагалі, а решта вивозилась на сміттєзвалище в одному з районів області.
 
Згідно ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2837