Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2019

Прокуратура Харківської області через суд вимагає повернення 45 гектар земель навчального закладу

Прокуратурою Харківської області пред’явлено до господарського суду Харківської області позов про визнання недійсним договору про спільну діяльність та зобов’язання підприємця звільнити займану земельну ділянку.

Як розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Валерій Лялюк, органами прокуратури області встановлено факт незаконного використання земельної ділянки однієї з загальноосвітніх шкіл Дворічанського району Харківської області площею  45 га.
   
Зазначена земельна ділянка перебуває на праві постійного користування у навчального закладу і надана їй для проведення навчальних та дослідницьких цілей.
   
На початку поточного року між директором школи та суб’єктом господарювання було укладено фіктивний договір про спільну діяльність, яким фактично землю передано підприємцю для здійснення ним власної господарської діяльності по вирощуванню сільськогосподарських культур.
   
Цим договором сторони фактично приховали договір оренди. Відповідно до вимог чинного законодавства вони не мали права укладати договір, оскільки повноваженнями щодо розпорядження зазначеною земельною ділянкою наділений виключно Держгеокадастр в Харківській області.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2255