Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

Чоловіка, який хотів підірвати у Харкові ексрозвідника ЗСУ на замовлення РФ, взято під варту

За клопотанням прокуратури Харківської області Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави 29-річному харків’янину, який хотів підірвати у Харкові ексрозвідника ЗСУ на замовлення РФ.

Нагадаємо, 10 січня цього року зловмиснику повідомлено про підозру за фактом замаху на вчинення за попередньою змовою групою осіб та на замовлення умисного вбивства одного з екскомандирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ (ч.3 ст. 15, п.п.11, 12 ч.2 ст. 115 КК України) та незаконного зберігання, носіння та перевезення саморобного вибухового пристрою (ч. 1 ст.263 КК України).

Як раніше повідомляв прокурор області Олександр Фільчаков, у ході досудового розслідування встановлено, що харків’янин, який раніше проходив військову службу у Національній Гвардії України, на замовлення спецслужб РФ здійснював підготовку умисного вбивства одного з екскомандирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ. Завдання від замовників чоловік отримав  під час виїзду до Росії. За вбивство колишнього командира, харків’янин мав отримати грошову винагороду.

Вбити ексрозвідника планувалося прямо в його будинку, за допомогою саморобного вибухового пристрою, який приводився у дію радіосигналом з пульта автомобільної сигналізації. Проте зловмисник довести свої злочинні дії до кінця не зміг.
     
9 січня в порядку ст. 208 КПК України фігурант кримінального провадження був затриманий правоохоронцями у будинку з вибухівкою у його рюкзаку.

В подальшому вказаний вибуховий пристрій фахівці знищили у дворі будинку без загрози для життя харків’ян, оскільки його транспортування створювало небезпеку. За попередніми оцінками фахівців, потужність вибухового пристрою становила півкілограма тротилу.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3000