Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2020

Рецидивіста, який вбив чоловіка, спричинив тілесні ушкодження дівчині та працівнику поліції, чинивши йому опір, засудили до 9 років позбавлення волі

Вироком Московського районного суду м. Харкова 37-річного харків’янина, раніше неодноразово судимого за вчинення злочинів проти життя, здоров’я та громадського порядку, визнано винним у вбивстві, спричиненні тілесних ушкоджень та опорі працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч.2 ст.125, ч.2 ст.342, ст.128 та ч.1 ст.115 КК України) та засуджено до покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, обвинувачений протягом декількох років, здійснюючи свою злочинну діяльність на території Московського району м. Харкова, з мотивів неповаги до інших людей, нехтуючи їх життям та здоров’ям, вчинив серію злочинів, направлених на спричинення тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості та вбивство.
 
Так, у жовтні 2017 року вказаний чоловік, перебуваючи у приміщенні одного з кафе, спричинив множинні тілесні ушкодження дівчині.
 
Крім того,  влітку 2018 року харків’янин, порушуючи громадський порядок, не реагувавши на зауваження та законну вимогу припинити порушувати громадський порядок працівників поліції, вчинив активний фізичний опір та спричинив тілесні ушкодження працівнику правоохоронного органу при виконанні своїх службових повноважень.
 
Зловмисник, продовжуючи свою злочинну діяльність, у вересні 2019 року вночі,  під час сварки з малознайомим громадянином на ґрунті надмірного вживання спиртних напоїв, ударом клинком ножа в грудну клітину вбив останнього. Після скоєнного залишив місце вчинення кримінального правопорушення.
 
В судовому засіданні обвинувачений визнав себе винним у скоєнні інкримінованих йому кримінальних правопорушеннь.
 
Довідково:
 
На даний час вказаний вирок суду набрав законної сили.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2532