Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

55 000 гривень хабара за відключення квартири від централізованого опалення та встановлення автономного: у Харкові затримали провідного інженера КП

Харківською місцевою прокуратурою №2 повідомлено про підозру провідному інженеру КП «Харківські теплові мережі» за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков, у ході досудового розслідування встановлено, що провідний інженер КП «Харківські теплові мережі» вимагав неправомірну вигоду у розмірі 55 тис. грн за підготовку та безперешкодне узгодження технічної документації щодо відключення житлової квартири від мереж централізованого опалення, з подальшим встановленням автономного опалення.
 
4 лютого 2020 року вказаного інженера затримано на «гарячому» у його службовому кабінеті під час одержання частини неправомірної  вигоди у розмірі 20 тис. грн.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – ГВ БКОЗ УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює Харківська місцева прокуратура №2.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області
 

кількість переглядів: 3080