Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

Махінації із землею територіальної громади на Харківщині: голові фермерського господарства повідомлено про підозру

Близнюківським відділом Лозівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру голові фермерського господарства за фактом використання завідомо підробленого документа та замаху на зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 364-1 КК України).

Як розповів заступник керівника місцевої прокуратури Дмитро Нестєров, у серпні 2019 голова фермерського господарства намагався  незаконно отримати в оренду фермерського господарства земельні ділянки, які належать Лозівській міській об’єднаній територіальній громаді, загальною площею близько 26 га та вартістю 710 тис. грн. Використовуючи завідомо підроблені оригінали документів – накази та договори оренди земельних ділянок з ГУ Держгеокадастру у Харківській області, голова фермерського господарства подав їх до державного реєстратора. На цьому його й було викрито.

Завдяки вжитим прокуратурою заходам попереджено незаконне відчуження земель Лозівської міської об’єднаної територіальної громади.  

Наразі досудове розслідування триває.

Максимальна санкція передбачає покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 3543