Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2020

Порубка дерев на понад 5,2 млн грн: трьом майстрам лісу повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру у службовій недбалості трьом майстрам лісу, які допустили незаконну вирубку дерев на ввіреній їм території (ч. 2 ст. 367 КК України).

За інформацією начальника управління прокуратури області Івана Тарасова, встановлено, що на території Наталинського, Зачепилівського та Старовірівського лісництв ДП «Красноградський лісгосп» здійснювалась незаконна порубка дерев.

Загальна сума збитків, завданих державі через вирубку понад 620 дерев, складає понад 5,2 млн грн.

Внаслідок «неуважності» 29-річного, 36-річного майстрів лісу та 46-річного виконуючого обов’язки майстра лісу зрубано понад 400 дубів і понад 240 сосен.

Трьом вказаним чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, — неналежне виконання службовою особою службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади вказаних осіб.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківській області.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2321