Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2020

Місцева прокуратура вимагає повернення у власність держави 89 га земель, які псевдофермер незаконно передав у суборенду

Первомайська місцева прокуратура направила до суду 2 позовні заяви з вимогами визнати недійсними договори оренди та суборенди земельних ділянок вартістю понад 35 млн грн і повернути їх у власність держави.

Як повідомив керівник Первомайської місцевої прокуратури Володимир Говоруха, встановлено, що в 2017 році ГУ Держгеокадастру в Харківській області незаконно надало мешканцю Донецької області в оренду 2 земельні ділянки загальною площею понад 89 га для ведення фермерського господарства на території Сахновщинського району.

У ході отримання права на першу земельну ділянку вказаний громадянин не надав документи, що підтверджували б його намір займатися фермерським бізнесом: інформацію щодо профільної освіти або досвіду роботи у сільському господарстві, наявності власної сільськогосподарської техніки для обробки землі тощо. Більше того, чоловік юридично не оформив фермерське господарство. Замість цього, порушуючи вимоги чинного законодавства, орендар передав землі у суборенду іншому фермерському господарству.

У подальшому, ігноруючи заборону повторного отримання земель для ведення фермерського господарства поза процедурою проведення земельних торгів, отримав у користування іншу земельну ділянку, яку також передав у суборенду.
 
Наразі 2 позовні заяви перебувають на розгляді Сахновщинського районного суду.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2169