Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2020

Верховний суд залишив у силі вирок про довічне ув’язнення чоловіку, котрий забив свого приятеля та виніс його майно з квартири

Вироком Куп’янського міськрайонного суду мешканця Куп’янська визнано винним у вчиненні розбою, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, умисному вбивстві з корисливих мотивів та таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно, поєднаному з проникненням у житло та призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі (ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 2, 3 ст. 185 КК України).

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Олександра Михаліка, встановлено, що влітку 2016 року 27-річний чоловік, знаходячись за місцем мешкання потерпілого, з яким познайомився напередодні події, у якого в гостях раніше не бував, помітив, що потерпілий залишив ключі від вхідних дверей та мобільний телефон на тумбочці в квартирі. Переконавшись, що потерпілий проживає у вказаній квартирі один, взяв металеві ножиці та спричинив не менше 30 ударів в область голови, шиї та грудної клітини.  Від отриманих ушкоджень чоловік помер. Після цього чоловік заволодів ключами від квартири та мобільним телефоном потерпілого. Протягом декількох днів обвинувачений повертався до вказаної квартири, де знаходився вбитий потерпілий, та виносив майно останнього.
 
Під час розгляду справи судом вбивця частково визнав свою провину у вчиненому під тиском зібраних під час досудового розслідування доказів, досліджених у судовому засіданні.
 
Обвинуваченим та його захисником було подано касаційну скаргу. Верховний Суд України залишив касаційну скаргу без задоволення, а вирок - без змін. 
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2301