Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2020

Директору акціонерного товариства, який заволодів понад 890 тис. грн бюджетних коштів на ремонті дороги, повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом Ізюмської місцевої прокуратури повідомлено про підозру директору акціонерного товариства за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання своїм службовим становищем, що вчинено в особливо великих розмірах та службового підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2  ст. 366 КК України).

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Станіслав Гальченко, встановлено, що між акціонерним товариством в особі його директора та Управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та капітального будівництва Куп’янської міської ради було укладено договір на закупівлю робіт з капітального ремонту автодороги в одному із селищ Куп’янського району. Фінансування вказаних робіт передбачалося та здійснювалося за рахунок коштів місцевого бюджету. У подальшому директор акціонерного товариства вніс неправдиві відомості до видаткових накладних щодо вартості використаних під час здійснення капітального ремонту матеріалів та  надав вказані накладні замовнику на підтвердження вартості виконаних робіт.
 
Різниця між фактичною вартістю робіт та вартістю робіт, що вказані в актах приймання виконаних будівельних робіт до договору, склала понад 890 тис. грн.
 
Наразі вказаному директору обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Вказане кримінальне провадження розслідує Ізюмський відділ поліції ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснює УСБУ в Харківський області.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2513