Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2020

Безконтактний збут наркотиків організованою групою: трьом особам повідомлено про підозру (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збут наркотичних засобів і сильнодіючих лікарських засобів, вчинене організованою групою).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян, у ході досудового розслідування встановлено, що в Харкові в 2019 році створено організовану групу, яка займалася незаконним збутом наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів.

50-річний чоловік організував схему збуту метадону та димедролу та залучив до неї свою 49-річну дружину та 33-річного знайомого. Вказані особи розкладали «закладки», щоб дистанційно передати їх кінцевим споживачам — наркозалежним особам. Інформацію про місцезнаходження «схованки» надсилали за допомогою засобів телефонного зв’язку, а оплату отримували через електронну систему.

У ході обшуків за місцями мешкання та в автомобілі підозрюваних виявлено й вилучено метадон і димедрол,  розфасовані в пакети, а також засоби для їхнього фасування.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 



Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1923