Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2020

Боротьба з гральним бізнесом: ще двом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури №4 повідомлено про підозру ще двом особам у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 203-2 КК України (злочин, вчинений за попередньою змовою групою осіб, зайняття гральним бізнесом).

Як раніше повідомляв керівник місцевої прокуратури Володимир Купріянов, на території Московського району м. Харкова виявлено гральний заклад закритого типу. У нежитловому приміщенні знаходився ігровий зал, доступ до якого обмежував охоронець.

4 травня 2020 року в ході обшуків, проведених  місцевою прокуратурою спільно з СУ ГУНП в Харківській області та Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ, діяльність вказаного закладу припинено. Наразі, за клопотанням місцевої прокуратури, вилучені гральні автомати, рулетку, грошові кошти, фінансові записи, автомобіль та інші речі, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення, арештовано судом.

У той же день повідомлено про підозру двом особам — жінці-адміністратору та одному з керівників — у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 203-2 КК України (злочин, вчинений за попередньою змовою групою осіб, зайняття гральним бізнесом).

12 травня 2020 року повідомлено про підозру ще двом особам, жінкам-адміністраторам, у вчиненні цього ж кримінального правопорушення. Питання щодо обрання запобіжного заходу вирішується.

Вказаним чотирьом підозрюваним особам загрожує покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
                   
Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння кримінального правопорушення.
 
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2285