Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2020

Суд задовольнив позов прокуратури про визнання незаконним рішення Харківської міської ради щодо передачі в оренду земельної ділянки площею понад 8 тис. кв. метрів

Органи прокуратури відстояли інтереси територіальної громади при незаконній передачі в оренду земельної ділянки по просп. Ювілейному в м. Харкові.

Як повідомив заступник прокурора області Володимир Анушкевич, рішенням господарського суду Харківської області від 23.12.2019, залишеним без змін постановою Східного апеляційного господарського суду від 07.05.2020, задоволено позов заступника керівника Харківської місцевої прокуратури №2 про визнання незаконним рішення Харківської міської ради щодо передачі в оренду землі.

Так, рішенням Харківської міськради від 28.11.2018 одному з господарських товариств передано в оренду земельну ділянку площею 0,8663 га із земель житлової та громадської забудови для будівництва торгівельного центру з гіпермаркетом, підземним паркінгом по просп. Ювілейному в м. Харкові.

Згідно зі ст. 134 ЗК України, право оренди на зазначену земельну ділянку мало бути продано з земельних торгів учаснику, який би запропонував найвищу плату за користування нею.

Наразі рішення суду набрало законної сили.


Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1881