Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2020

Збитки державі на майже 230 тис. грн: майстру лісу повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру майстру лісу у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 364 КК України (збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, використання службовою особою, зловживання службовим становищем).

Як повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Валерій Кадигроб, у ході досудового розслідування встановлено, що 26-річний майстер лісу Наталинського лісництва ДП «Красноградське лісове господарство», зловживаючи своїм службовим становищем, виявив незаконну порубку 20 дубів та навмисно не вжив заходів щодо документування вказаного факту та встановленню причетних до цього осіб.

Крім того, майстер лісу надав дозвіл двом іншим особам на завантаження та вивезення незаконно зрубленої деревини та вніс завідомо неправдиві відомості до товарно-транспортних накладних.

Загальна сума збитків, завданих державі, складає майже 230 тис. грн.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава, оперативний супровід — УСБУ в Харківській області.

Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно майстра лісу запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаної посади.

Підозрюваному загрожує покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2444