Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2020

Державний виконавець через службове підроблення відповідатиме перед Законом

Харківською місцевою прокуратурою №4 скеровано до суду обвинувальний акт відносно державного виконавця одного з районних відділів державної виконавчої служби м. Харкова за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366  КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Купріянова, встановлено, що у листопаді 2019 року вказаний державний виконавець безпідставно провів державну реєстрацію припинення обтяження майна боржника у виконавчому провадженні про стягнення аліментів на користь неповнолітньої дитини. Після цього підробив процесуальний документ - постанову про скасування заходів примусового виконання, до змісту якої вніс неправдиві відомості про погашення боржником заборгованості зі сплати аліментів.
 
На підставі підробленої постанови відомості про боржника виключено з Єдиного реєстру боржників, що уможливило проведення через декілька днів нотаріального посвідчення правочину з відчуження належної боржнику на праві власності трикімнатної квартири, розташованої на території Московського району м. Харкова.
 
Внаслідок продажу третім особам зазначеної квартири неповнолітній син боржника залишився не тільки без аліментів, які його батько не сплачував упродовж декількох років, а й без належного забезпечення сплати заборгованості по аліментам, а також без перспективи отримання у майбутньому вказаної квартири у спадщину.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2581