Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2020

Корупційний злочин: на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди викрито директора та працівника держустанови

Харківська місцева прокуратура № 5 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Олексія Лесенка, у ході досудового розслідування встановлено, що директор Харківської філії державної установи, що здійснює експертний нагляд за станом ґрунтів України, вступив у злочинну змову з підлеглим йому працівником.

У квітні 2020 року двоє вказаних осіб запропонували чоловікові, який за довіреністю представляє інтереси третьої особи, надати їм грошові кошти за складання та видачу експертного висновку щодо якості ґрунтів та аналізу земель сільськогосподарського призначення. Сума «послуги» склала 12 тис. грн.

10 червня 2020 року чоловік перевів вказану суму на банківський рахунок третьої особи та отримав обіцяний експертний висновок.

Того ж дня директора філії та його підлеглого затримано в порядку ст. 208 КПК України та проведено обшуки з метою вилучення доказів.

Досудове розслідування здійснює Слобідський ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НП України.

Досудове розслідування триває. Наразі вирішується питання про повідомлення двом вказаним особам про підозру та обрання запобіжного заходу.
 




Пресслужба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2662