Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2020

Рейдерське захоплення підприємства у Валківському районі Харківської області: шестеро осіб постануть перед судом

Харківською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 6 осіб за фактом рейдерського захоплення сільськогосподарського підприємства шляхом підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації, протиправного заволодіння майном підприємства та групового порушення громадського порядку, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 206-2, ст. 293  КК України).

Як повідомив в.о. начальника відділу обласної прокуратури Олександр Хихля, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2019 році чоловік створив та очолив організовану групу, яка здійснила рейдерське захоплення сільськогосподарського підприємства у Валківському районі Харківської області. Агресивно настроєні молодики показали документи, які свідчили, що відбулась зміна власника підприємства, погрожували розправою та паралізували роботу підприємства.

Також встановлено, що державний реєстратор однієї з сільських рад Полтавської області за підробленими документами здійснив незаконні реєстраційні дії та змінив керівника та власника зазначеного підприємства.

За втручання правоохоронців діяльність злочинної групи було припинено та попереджено збитки на суму понад 128 млн грн, а також викрито корупційні зв’язки фігурантів в місцевих органах самоврядування та юстиції.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2601