Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2020

Прокуратура вимагає повернення майна вартістю понад 1 млн грн у власність держави

Харківською місцевою прокуратурою №3 до господарського суду Харківської області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави до Харківської міської ради, Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки і комунального майна Харківської міської ради, ФОП та третьої особи про визнання незаконним та скасування в частині рішення органу місцевого самоврядування, визнання договору купівлі-продажу недійсним, витребування майна вартістю понад 1 млн грн.

Як повідомила заступник керівника місцевої прокуратури Наталія Коваленко, встановлено, що Управлінням комунального майна та приватизації Департаменту економіки і комунального майна Харківської міської ради безпідставно відчужено нежитлові приміщення площею майже 585 кв. м за спрощеною процедурою, без проведення аукціону. Таким чином, з власності територіальної громади Харківської міської ради вибули нежитлові приміщення вартістю понад 1 млн грн, які в подальшому було декілька разів перепродано.

Це і стало підставою для направлення відповідного позову до суду. На підставі положень ст. 387, 388 ЦК України зазначене майно підлягає витребуванню у останнього власника.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1703