Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2020

Розтрата майже 300 тис. грн — колишньому керівнику одного з вишів повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури № 2 повідомлено про підозру колишньому в. о. ректора одного з вишів за фактом розтрати чужого майна, вчиненої у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що колишній керівник одного з вишів затвердив Положення про функціонування Центру заочної, дистанційної та післядипломної освіти та Деканату по роботі з іноземними студентами в період часу з грудня 2014 року по липень 2018 року. У складі підрозділів університету відсутній заочний факультет, а деканат по роботі з іноземними студентами є дорадчим органом в структурі факультету і не може очолюватися деканом. Встановлено, що вказані підрозділи фактично не існували і свої функції не виконували.

Керівник призначив на посади в. о. декана заочного факультету та декана по роботі з іноземними студентами двох інших осіб. Вказаний чоловік погодив виплати у вигляді надбавок до заробітної плати за додаткове навантаження у вигляді керівництва Центром і деканатом двом зазначеним особам. На підставі цього на їхні рахунки безпідставно перераховано бюджетні кошти на загальну суму близько 300 тис. грн.

Досудове розслідування здійснює СВ Київського відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2190