Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2021

Одержання неправомірної вигоди за надання дозволу на використання надр — колишньому сільскому голові повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Первомайської місцевої прокуратури повідомлено про підозру колишньому голові однієї із сільських рад Сахновщинського району Харківської області за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Сергія Сотника, досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2020 року до голови однієї із сільських рад Сахновщинського району Харківської області звернувся громадянин з питанням щодо надання дозволу на використання надр, а саме піску, який міститься в кар’єрі, розташованому на території зазначеного району.

За надання вказаного дозволу голова сільської ради вимагав 10 тис. грн. Передача неправомірної вигоди здійснювалась двома траншами — 3 тис. грн і 7 тис. грн відповідно.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу Сахновщинського відділу поліції ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБ України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1991