Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2021

Суд задовольнив позов прокуратури про повернення земельної ділянки вартістю близько 650 тис. грн у розпорядження територіальної громади

Богодухівський районний суд задовольнив позовну заяву Дергачівської місцевої прокуратури про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру, визнання недійсним та скасування державної реєстрації договору оренди землі вартістю близько 650 тис. грн. та повернення ділянки у розпорядження територіальної громади.

За інформацією заступника керівника Дергачівської місцевої прокуратури Олексія Кушнаренка, встановлено, що в 2014 році фермер отримав в оренду на 30 років земельну ділянку. Площа ділянки, розташованої на території Богодухівського району Харківської області, складає близько 25 га.

Встановлено, що зазначений фермер вже мав у користуванні сільськогосподарські землі та не мав права на повторне та безкоштовне отримання додаткових ділянок. Наказом ГУ Держгеокадастру земельну ділянку вартістю близько 650 тис. грн передано в оренду з порушенням вимог чинного законодавства, зокрема без проведення торгів. Порушення вимог ст.ст. 116, 118, 121, 123, 134 Земельного кодексу України, ст.ст. 7, 12 Закону України «Про фермерське господарство» стали підставою для направлення місцевою прокуратурою відповідного позову до суду.

Довідково: рішення суду набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1600