Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2021

Прокуратура вимагає визнати недійсним договір на закупівлю робіт з реконструкції каналізаційного колектора вартістю майже 51 млн грн

Ізюмською місцевою прокуратурою направлено до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення тендерного комітету, визнання недійсним договору на закупівлю робіт з реконструкції каналізаційного колектора.

Як розповів в. о. заступника керівника місцевої прокуратури Денис Коновалюк, у ході вивчення даних електронної системи «РroZorro» місцевою прокуратурою встановлено, що Замовником — Управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та капітального будівництва Куп’янської міської ради Харківської області опубліковано оголошення про проведення відкритих торгів щодо закупівлі робіт з реконструкції каналізаційного колектора. Очікувана вартість закупівлі складала майже 51 млн грн.

Встановлено, що Замовником з формальних підстав відхилено більш вигідну цінову пропозицію одного з учасників тендеру та укладено договір з ТОВ, тендерна пропозиція якого повинна бути відхиленою, оскільки не відповідає умовам тендерної документації. Зокрема встановлено, що у ТОВ відсутня у користуванні або на праві власності необхідна техніка для проведення зазначених робіт. Крім того, учасником до тендерної пропозиції додано копію дозволу на виконання робіт, передбачених договором, строк дії якого майже закінчився, що взагалі унеможливлює виконання ТОВ договору закупівлі. Встановлені порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» стали підставою для направлення місцевою прокуратурою відповідного позову до суду.

Наразі судовий розгляд триває.
 
Довідково: ТОВ, пропозицію якого безпідставно визнано такою, що відповідає тендерній документації, фігурує у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Під час виконання робіт з реконструкції мереж водопостачання у м.Куп’янськ, зазначеним ТОВ завищено вартість та обсяги виконаних робіт на понад 1 млн грн.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні перебуває на розгляді в суді.


Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1927