Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2021

Вирок суду: 2 роки обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами за порушення правил безпеки дорожнього руху

За підтримання публічного обвинувачення обласною прокуратурою Харківський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції,  визнав винним чоловіка у порушенні правил безпеки дорожнього руху (ч. 1 ст. 286 КК України) та призначив покарання у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Встановлено, що в листопаді 2017 року у вечірній час чоловік, керуючи автомобілем «Renault Kangoo», рухався по вул. Гвардійців Широнінців м. Харкова в напрямку пр. Ювілейного. Водій проявив необачність та не зупинився перед пішоходним переходом, в результаті чого здійснив наїзд на дівчину, яка перетинала проїзну частину. Потерпіла отримала травми середньої тяжкості.

Вироком Московського районного суду чоловіка визнано винним за ч. 1 ст. 286 КК України, а також частково задоволено цивільний позов потерпілої на суму 100 тис. грн. Обвинувачений не погодився із зазначеним вироком та подав апеляційну скаргу. За наслідками апеляційного розгляду рішення суду першої інстанції залишено без змін.




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2064