Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2021

Побив сковорідкою та порізав ножем: чоловіка засуджено за вчинення розбійного нападу

За підтримання публічного обвинувачення органами прокуратури Харківської області Ізюмський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 45-річного чоловіка у розбійному нападі з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України) та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі.

За даними слідства, раніше судимий чоловік, будучи у стані алкогольного сп’яніння, йшовши по вулиці, побачив будинок, який одразу зацікавив зловмисника. Двері не були зачинені на засов, цим скориставшись він проник до оселі, в якій знаходилась власниця будинку та ії подруга.

Не довго думаючи, п’яний злочинець почав погрожувати жінкам фізичною розправою, якщо ті не передадуть йому гроші та мобільні телефони. Після цього злочинець схопив сковорідку та почав бити одну з жінок по руках, ламаючи пальці. Потім, схопивши ніж, почав наносити тілесні ушкодження жінці в область шиї, рук та грудної клітини.

Залякавши таким чином жінок, розбійник заволодів грошима, ювелірними прикрасами, а також мобільними телефонами, завдавши жінкам збитків на суму понад 50 тисяч гривень.

Після цього злочинець втік, проте невдовзі був затриманий правоохоронцями.

Вироком Ізюмського міськрайонного суду Харківської області від 18.01.2021 особу визнано винним за ч. 3 ст. 187 ККУ та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім цього, судом задоволено позов про відшкодування матеріальної шкоди на суму 11 тисяч гривень та моральної на суму 25 тисяч гривень.

Довідково:
Вирок суду на даний час не набув чинності, триває строк апеляційного оскарження.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2038