Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2021

Прокуратура вимагає повернути територіальній громаді Харкова земельну ділянку

Харківською місцевою прокуратурою № 1 вжито заходів щодо розірвання в судовому порядку договору оренди земельної ділянки по просп. Науки, 25 в м. Харкові.

За інформацією в.о. керівника Харківської місцевої прокуратури № 1 Катерини Шевцової, встановлено, що Харківською міською радою та одним із підприємців м. Харкова в 2006 році укладено договір оренди земельної ділянки площею 0, 11 га  по просп. Науки, 25  в м. Харкові для будівництва офісної будівлі та її подальшої експлуатації. Проте, орендарем з 2006 року жодної будівлі не збудовано. Замість цього, орендована земельна ділянка разом з фрагментом проїжджої частини дороги огороджена металевим парканом та використовується як автостоянка. Вартість земельної ділянки складає понад 2 млн грн.

У зв’язку з виявленими порушеннями при виконанні умов договору місцева прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі Харківської міської ради з позовною заявою про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки. Дана позовна перебуває перебуває на розгляді у суді.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2611