Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2021

Неякісні опори та 1,5 млн грн збитків при ремонті мосту на проспекті Льва Ландау — підозрювану затримано і взято під варту (ФОТО)

Розглянувши клопотання сторони обвинувачення, 23.03.2021 р. слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова виніс ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення 227 000 грн застави директорці ТОВ, яка підозрюється у заволодінні майном в особливо великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

За процесуального керівництва обласної прокуратури 20.03.2020 року директорці ТОВ та ще одній особі було повідомлено про підозру за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах, вчиненим за попередньою змовою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України), після чого оголошено в розшук. Підозрювану затримано 22 березня цього року на території Київської області. Інший підозрюваний ще перебуває в розшуку.

Обставини справи
 
За даними слідства, у 2017 році між Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір, відповідно до якого зазначене ТОВ прийняло на себе зобов’язання на виконання робіт з капітального ремонту мосту, розташованому на проспекті Льва Ландау, на загальну суму майже 7 млн грн. Згідно проєктно-кошторисній документації до вказаного договору, було передбачено улаштування опор контактної мережі у кількості 72 штук.

Директорка підприємства-постачальника, вступивши у змову з іншою особою, організували виготовлення опор для здійснення ремонту неналежної якості, через що безпосередньому підряднику під виглядом доброякісної продукції поставлено труби, які вже були у використанні і не відповідали необхідним стандартам. Щоб замаскувати відсутність оцинковки, представники фірми-постачальника пофарбували опори.

У подальшому Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради на банківський рахунок товариства-підрядника перераховано грошові кошти на загальну суму майже 7 млн грн за всі виконані роботи з капітального ремонту. У свою чергу, підрядником перераховано понад 1,5 млн грн на рахунок фірми-постачальника.

Таким чином, директорка підприємства-постачальника разом з іншою особою незаконно заволоділи 1,5 млн грн, чим завдали збитків територіальній громаді м. Харкова на вказану суму.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводить Слідче управління ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснює Управління стратегічних розслідувань ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2177