Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2021

Розтрата у майже пів мільйона гривень на закупівлі автомобіля – колишньому заступнику директора ДП та приватному підприємцю повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури викрито колишнього заступника директора державного підприємства «Красноградське лісове господарство» та приватного підприємця у розтраті державних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що заступником директора державного підприємства «Красноградське лісове господарство» укладено з приватним підприємцем договір купівлі-продажу автомобіля на базі вантажівки "Урал-375", 1983 р. в., за державні кошти, проте без проведення належної процедури закупівлі.

Після укладання відповідного договору за вказівкою заступника директора ДП на рахунок підприємця, який організував вказану злочинну схему, було перераховано державні кошти в розмірі майже 900 тис. грн, тоді як, відповідно до висновку транспортно-товарознавчої експертизи, ринкова вартість даного автомобіля становить понад 400 тис. грн. У зв’язку з завищенням ціни транспортного засобу державі в особі державного підприємства «Красноградське лісове господарство» завдано матеріальну шкоду в розмірі майже 500 тис. грн.

Наразі повідомлено про підозру колишньому заступнику директора державного підприємства «Красноградське лісове господарство» та приватному підприємцю.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, за оперативним супроводом Другого оперативного відділу Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2008