Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2021

Чоловіка, який систематично вчиняв домашнє насильство над матір’ю, притягнуто до кримінальної відповідальності

За підтримання публічного обвинувачення Близнюківським відділом Лозівської окружної прокуратури Харківської області Близнюківський районний суд Харківської області визнав винним 44-річного чоловіка у вчиненні домашнього насильства стосовно своєї матері (ст. 126-1 КК України) та за крадіжку її майна, вчиненої повторно (ст. 185 ч. 2 КК України), призначив покарання у виді 3 місяців арешту.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Роман Травкін, встановлено, що ніде не працюючий 44-річний чоловік, раніше неодноразово судимий за крадіжки та такий, що притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, належних висновків для себе не зробив та поведінку не змінив. Зазначений чоловік у стані алкогольного сп’яніння продовжував вчиняти домашнє насильство стосовно свої матері та принижував гідність літньої жінки, нецензурно висловлюючись на її адресу.
 
Крім того, в січні та лютому зловмисник двічі скоював крадіжки особистого майна свої матері.

За результатом досудового розслідування, зловмисник визнав свою вину та розкаювався, та, у зв’язку з цим, між ним та потерпілою укладено угоду про примирення.

Судом затверджено угоду про примирення між зловмисником та потерпілою, та чоловіка засуджено за ст. 126-1, ч. 2 ст. 185 КК України із застосуванням ст. 70 КК України до 3 місяців арешту.

Вирок суду набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.


Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2116