Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2021

Ошукував людей та продавав непотріб під виглядом брендової постільної білизни — 45-річному чоловіку повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру чоловіку за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник встановив біля входу в метро стіл, на якому здійснював торгівлю начебто постільною білизною по нібито акційній ціні у розмірі 500 грн, а насправді продавав відрізки тканини, у середині яких було завернуто будівельне сміття. Свою діяльність зокрема він вчиняв біля станцій метро Студентська та Академіка Барабашово.

Так, під  час досудового розслідування встановлено 30 фактів вчинення вказаних кримінальних правопорушень на території Київського району м. Харкова. Зловмисник шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами потерпілих на суму 15 тис. грн.

Разом з цим, Київська окружна прокуратура м. Харкова закликає мешканців м. Харкова, які потерпіли від шахрайських дій вказаної особи, звертатись з відповідними заявами до Харківського районного управління поліції № 1 ГУ НП в області або безпосередньо до окружної прокуратури.

28.05.2021 чоловіку повідомлено про підозру.

Наразі вирішується питання про обрання відносно зловмисника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять співробітники Слідчого відділення Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова.
Слідчі дії тривають та розшукуються можливі потерпілі.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1533