Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

Судитимуть чоловіка, який заради наживи вчинив розбійний напад, грабіж та зґвалтував літню жінку

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 32-річного чоловіка за фактом зґвалтування, розбійного нападу, вчиненого повторно, грабежу, поєднаного із застосуванням насильства (ч. 2 ст. 152, ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст. 186 КК України).

За інформацією керівника окружної прокуратури Ігора Білодіда, встановлено, що раніше судимий чоловік, який нещодавно звільнений з місць позбавлення волі після 15 років ув’язнення за вбивство людини, зґвалтування і розбій, на шлях виправлення не став та знову вчинив кримінальні правопорушення.
Так, в грудні 2020 року зловмисник вислідив вранці на одній із вулиць міста 72-річну жінку та здійснив напад на останню. Заволодівши грошовими коштами і мобільним телефоном потерпілої, зловмисник зґвалтував її.

Крім того, у жовтні 2020 року зловмисник після спільного вживання алкоголя з 44-річною жінкою спричинив останній тілесні ушкодження та вчинив крадіжку її мобільного телефону, чим завдав їй матеріальної шкоди на понад 1 тис. грн.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснював сектор карного розшуку відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області за процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури.

Максимальна санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1680