Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2021

Засуджено чоловіка за шахрайські дії по телефону

За підтримання публічного обвинувачення Лозівською окружною прокуратурою Первомайський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 49-річного чоловіка за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, встановлено, що раніше судимий чоловік, який нещодавно звільнений з місць позбавлення волі після ув’язнення за шахрайство, на шлях виправлення не став та знову вчинив кримінальні правопорушення.

Так, з березня по квітень 2020 року зловмисник тричі приїжджав до м. Первомайський Харківської області та ошукував мешканців міста, здійснюючі телефонні дзвінки на стаціонарні телефони останніх. Надалі зловмисник представлявся знайомим їх родичів, повідомляючи, що їх рідні знаходяться у лікарні з діагнозом COVID-19, у край важкому стані та терміново потребують грошей на лікування, чим завдав матеріальної шкоди мешканцям міста на загальну суму понад 170 тис. грн.

Вироком Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 12.05.2021 особу визнано винною за ч. 2 ст. 190 КК України та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Довідково:
Вирок суду на даний час не набув чинності, триває строк апеляційного оскарження.
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1884