Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2021

Суд задовольнив позов прокуратури про розірвання договору оренди земельної ділянки вартістю понад 450 млн гривень (ФОТО)

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова щодо розірвання договору оренди земельної ділянки, вартістю понад 450 млн гривень, розташованої в лісопарковій зоні по Білгородському шосе у м. Харкові.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Аміл Омаров, прокуратурою встановлено, що між Харківською міською радою та одним із приватних підприємств в 2007 році укладено договір оренди земельної ділянки площею 11 га по Білгородському шосе у м. Харків для будівництва кварталу різноповерхових будівель та споруд офісно-адміністративного, торговельного, культурно-оздоровчого, спортивно-оздоровчого призначення з підприємствами суспільного харчування, відкритими та закритими автостоянками.
 
Проте орендарем з 2007 року жодної будівлі не було збудовано. Крім того, орендарем понад 4 роки взагалі не сплачувалася орендна плата за землю. Борг підприємства за орендну плату склав 4,2 млн гривень.
 
Рішенням господарського суду Харківської області від 08.06.2021 задоволено позовні вимоги прокуратури в повному обсязі.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 1521