Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2021

Масове отруєння в одному із закладів харчування міста — справа на контролі прокуратури (ФОТО)

Шевченківською окружною прокуратурою забезпечено виїзд на місце події слідчо-оперативної групи поліції ГУНП в Харківській області та спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Встановлено, що 17.06.2021 до КНП «Міська клінічна лікарня № 31» ХМР та до КНП «Міська дитяча клінічна лікарня № 19» ХМР госпіталізовані особи з діагнозом гострий гастроентероколіт. Усі  потерпілі до цього відпочивали в одному із закладів японської кухні міста Харкова.
 
За вказаним фактом 17.06.2021 внесені відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення – злочину, передбаченого ч. 1 ст. 325 КК України, а саме порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.
 
Станом на 18.06.2021 встановлено, що до вказаних лікарень госпіталізовано 40 дорослих осіб та 14 дітей.

Стан здоров’я хворих діагностується як середньої тяжкості.
 
На даний час спільно з працівниками Держпродспоживслужби в Харківській області проводиться огляд приміщення закладу громадського харчування, допити потерпілих осіб, а також інші слідчі дії.
 
Одночасно фахівцями управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області проводиться позаплановий захід державного контролю у формі інспектування та відбору зразків продукції щодо дотримання законодавства про харчові продукти.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 4212