Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2021

Скоїв ДТП у стані алкогольного сп’яніння: водія засуджено до 2 років обмеження волі

За підтримання публічного обвинувачення обласною прокуратурою Фрунзенський районний суд м. Харкова визнав винним 34-річного чоловіка у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 286 КК України), та призначив покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 роки.

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Жмутський А.С., встановлено, що 14 вересня 2020 року, чоловік, керуючи несправним мікроавтобусом, рухався по проспекту Льва Ландау в м. Харкові із перевищенням дозволеної швидкості по місту. У цей час водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. В салоні автомобіля також знаходилась мати чоловіка.
 
На вказаному автошляху були розташовані дорожні знаки, які заздалегідь попереджали про проведення ремонтних робіт.
 
Водій не обрав безпечної швидкості руху на вказаній дорозі, внаслідок чого не впорався з керуванням та здійснив наїзд на ремонтників, у результаті чого один з них отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.
 
Після наїзду на потерпілого, водій залишив мікроавтобус на місці ДТП та пішов до найближчого кіоску, де продовжив пити горілку наодинці.
 
Чоловік повністю заперечував, що здійснив наїзд на ремонтника у стані алкогольного сп’яніння. Водій наполягав, що вживав алкоголь тільки після ДТП, тому що знаходився у стані стресу. Проте досудовим розслідуванням було встановлено, що обвинувачений під час наїзду на потерпілого був у нетверезому стані.
 
Водій повністю визнав свою вину у вчиненому злочині.
 
У зв'язку зі ступенем тяжкості злочину та тим, що обвинувачений знаходився у стані алкогольного сп'яніння на момент ДТП, суд призначив покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.
 
Довідково: рішення законної сили не набрало, триває строк на апеляційне оскарження.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2070