Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2021

За втручання прокуратури у відання територіальної громади повернуто землі водного фонду площею майже 44 га

Лозівською окружною прокуратурою Харківської області забезпечено реальне виконання рішення суду та повернуто у відання територіальної громади землі водного фонду площею майже 44 га.

Встановлено, що в 2003 році товариство з обмеженою відповідальністю, яке займається прісноводним рибництвом, отримало в оренду землі водного фонду площею 44 га та вартістю майже 6 млн грн. Після закінчення строку договору оренди землі у 2013 році зазначене ТОВ без укладення додаткової угоди продовжувало використовувати вказану земельну ділянку, не маючи на те правових підстав. При цьому директор ТОВ сплачував за використання землі суму, яка дорівнювалась орендній платі, визначеній в договорі оренди, строк дії якого закінчився.
 
Порушення норм законодавства про оренду землі стали підставою для направлення прокуратурою позову до суду про визнання відсутнім у товариства з обмеженою відповідальністю права користування (оренди) на зазначену земельну ділянку водного фонду та зобов’язання повернути її державі.
 
Господарським судом Харківської області зазначену позовну заяву задоволено в повному обсязі. Наразі вказані землі за складеним актом прийому-передачі повернуто у відання Первомайської територіальної громади Харківської області.
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1869