Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2021

Незаконно заволоділи автівкою іноземця – повідомлено про підозру двом хлопцям (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської окружної Харківської області повідомлено про підозру 22-річному та 17-річному хлопцям за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчиненого групою осіб (ч. 2 ст. 289 КК України).

Як повідомив в.о. керівника окружної прокуратури Максим Климовець, досудовим розслідуванням встановлено, що один з хлопців підшукав на сайті оголошень об’яву про продаж авто марки «BMW» та запропонував продавцеві зустрітись на одному з авторинків області.
 
25 серпня 2021 року двоє хлопців прибули на місце зустрічі з продавцем, який виявився іноземцем, відволікли його увагу та заволоділи автівкою.
 
Після чого, 22-річний хлопець, намагаючись відірватись на викраденому автомобілі від переслідування поліцейських, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, понівечив автівку та був затриманий поліцейськими в порядку ст.208 КПК України.
 
26 серпня цього року двом хлопцям повідомлено про підозру.
 
Харківським районним судом Харківської області підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. Процесуальний керівник у суді апеляційної інстанції буде наполягати на обранні стосовно старшого підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Крім того, стосовно 22-річного хлопця готується повідомлення про підозру за фактом втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність (ч.1 ст.304 КК України).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу відділу поліції №3 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1954