Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2021

За втручання прокуратури територіальній громаді буде повернуто земельну ділянку площею майже 14 га

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Лозівської окружної прокуратури Харківської області, поданий в інтересах держави до фізичної особи-підприємця про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки водного фонду у відання територіальної громади.

За інформацією керівника окружної прокуратури Романа Травкіна, встановлено, що у 2007 році розпорядженням однієї з районних державних адміністрації фізичній особі-підприємцю надано в оренду на 50 років земельну ділянку, розташовану в Лозівському районі, для рибогосподарських потреб.
 
Площа ділянки із розташованою на ній водоймою складає майже 14 га, а її вартість — 1,2 млн грн.
 
При цьому прокуратурою встановлено, що у 2020 та 2021 роках орендарем порушено умови договору. Зокрема, у межах прибережної захисної смуги, навколо водойми, самовільно побудовано нежитлові споруди для утримання худоби.
 
Крім того, виявлено часткове розорювання прибережної захисної смуги для ведення городництва, що є порушенням вимог Водного та Земельного кодексів України.
 
Зазначені порушення чинного законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду в інтересах держави в особі однієї із сільських рад Лозівського району до фізичної особи-підприємця про розірвання договору оренди та повернення вказаної земельної ділянки у відання територіальної громади. У грудні 2021 року суд задовольнив зазначену позовну заяву.
 
Рішення суду набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2960